Erdei gyümölcsös kevert süti (mindenmentes)

Mostanában nagyon izgatja a fantáziámat ez a mindenmentes téma. Ugyan én szerencsére nem vagyok semmire sem érzékeny, de szeretek kísérlezetni ezekkel a dolgokkal, mivel rengeteg embert érint már ez a probléma. A cukor mellőzése nem áll távol tőlem, viszont a glutént még próbálgatom. Szerencsére eddig inkább több mint kevesebb sikerrel. Amellett, hogy finom, 10 perc alatt elkészíthető.

Hozzávalók

  • 3 db tojás
  • 25 dkg porrá őrölt eritrit
  • 75 ml olaj
  • 3 dl laktózmentes tej
  • 1 csomag gluténmentes sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 35 dkg Castello gluténmentes lisztkeverék (Lidl)
  • pici fahéj
  • kb. 40 dkg fagyasztott erdei gyümölcskeverék

Elkészítés

Nagyon könnyű dolgunk van az összeállítással. A tojásokat verjük habosra az eritrittel, (xilit, nyírfacukorral helyettesíthető) majd adjuk hozzá az összes többi hozzávalót a gyümölcsökön kívül. Ezt a masszát öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe. A tepsi kb. 25*35 cm-es. Szórjuk meg a gyümölcsökkel. Én fagyasztott gyümölcsöket használtam, ami tetszőlegesen variálható.